Здравейте на всички. Пиша този пост ако мога да бъда полезен на форума, защото форума беше полезен на мен преди да отстраня проблема със моята Алфа 146 1.9ТД 1997 г. Вчера си оставих автомобила да ми сменят неработещите свещи или всичките в едно гаражче. В момента в който се върнах да си вземам автомобила, а именно след около 2 часа видях /майстора/, че с неистови усилия се опитваше да запали моята кола/добре че предния ден си смених акумулатора/. Обясних му абе човек не четеш ли изписва ти KEYCODE- колата има имобилайзер, ама той си настоява човека. Както и да е оказа се, че незнам поради какви причини компютара не ми познава кода на ключа. Брей беда званях каде ли не но все на камак докарай колата и ще видим, смяна на компютър, много лошо и не ефтино. А колата ми треба налага ми се доста да пътувам. Работота стана закарай я на майстор да ти счупи колата. ОТ МАЙСТОРА я взех с теглене и я закарах у нас. После пак къде ли не звънях и прочетах форумите. Така накратко за проблема KEYCODE не се скрива от арматурното табло, което означава, че колата няма да запали защото запалването е блокирано. Оказа се обаче че единия от ключовете /кафевия при мене / е тестов / и /чисти компютъра/. Поставих ключа на колата махнах акумулатора за около 2-3 мин/за по сигурно 5/, подадох напрежение след това, врътнах тест ключа и подадох само контакт -ЛАМПАТА ИЗГАСНА, след което го извадих и пробвах с червения ключ. Работота стана но с доста проби и експерименти.
Ако някой има подобен проблем се надявам да му помогна.
Ако някой има подобен проблем се надявам да му помогна.
Comment